Sähköpostin virustorjunnan asetukset

Asetukset

Kuvaus

Tietoturvataso

Kaspersky-sovellus käyttää useita asetusryhmiä sähköpostin virustentorjuntaa varten. Asetussarjat on tallennettu sovellukseen nimeltä turvallisuustasot:

• Äärimmäinen. Tämän sähköpostin turvallisuustason ollessa valittuna Sähköpostin virustorjunta käyttää tarkinta sähköpostiviestien valvontaa. Sähköpostin virustorjunta tarkistaa saapuvat ja lähtevät sähköpostiviestit ja se suorittaa myös syvän heuristisen analyysin. On syytä käyttää korkeaa postin turvallisuustasoa, kun työskennellään vaarallisessa ympäristössä. Esimerkki tällaisesta ympäristöstä on yhteys ilmaiseen sähköpostipalveluun kotiverkosta, jota ei ole suojattu keskitetyllä sähköpostisuojauksella.
  • Optimaalinen. Tämä sähköpostien turvallisuustaso tarjoaa optimaalisen tasapainon Kaspersky-sovelluksen suorituskyvyn ja sähköpostien turvallisuuden kesken. Sähköpostin virustorjunta tarkistaa saapuvat ja lähtevät sähköpostiviestit ja se suorittaa myös keskitason heuristisen analyysin. Kasperskyn asiantuntija suosittelevat tätä turvallisuustasoa.
  • Alhainen. Tämä on sähköpostin turvallisuustaso, jota Sähköpostin virustorjunta käyttää ainoastaan tarkistaakseen saapuvat viestit, sekä suorittamaan pintatason heuristisen analyysin. Se ei tarkista viestien liitteenä olevia arkistoja. Kun tämä turvallisuustaso on valittu, Sähköpostin virustorjunta tarkistaa sähköpostiviestit mahdollisimman nopeasti ja käyttää vähinten käyttöjärjestelmän resursseja. Alhaista postin turvallisuustasoa suositellaan käytettäväksi työskenneltäessä luotettavassa suojatussa ympäristössä. Esimerkki sellaisesta ympäristöstä voi olla keskitetyllä sähköpostin suojauksella varustettu paikallinen verkko.

Toimenpide, kun uhka havaitaan

• Kysy käyttäjältä. Sähköpostin virustorjunta ilmoittaa sinulle tartunnan saaneiden ja todennäköisesti tartunnan saaneiden objektien havaitsemisesta ja kysyy jatkotoimenpiteitä.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä, jos Suorita suositellut toiminnot automaattisesti -valintaruudun valinta on poistettu AsetuksetSuojausasetuksetObjektien havaitsemisen poissulkemiset ja toiminnot -kohdassa.

• Valitse toiminto automaattisesti. Kun Sähköpostin virustorjunta havaitsee tartunnan saaneen tai todennäköisesti tartunnan saaneen objektin, se suorittaa automaattisesti Kasperskyn asiantuntijoiden suositteleman toiminnon. Tartunnan saaneille objekteille tämä toiminto on Poista tartunta. Tämä arvo on oletuksena valittu.

Ennen kuin Sähköpostin virustorjunta poistaa tartunnan saaneen objektin tai yrittää poistaa sen tartunnan, se luo objektista varmuuskopion siltä varalta, että objekti täytyy myöhemmin palauttaa tai että sen tartunta voidaan myöhemmin poistaa.

Tämä vaihtoehto on käytettävissä, jos Suorita suositellut toiminnot automaattisesti -valintaruutu on valittuna AsetuksetSuojausasetuksetObjektien havaitsemisen poissulkemiset ja toiminnot -kohdassa.

• Poista tartunta ja poista, jos tartunnan poisto epäonnistuu. Jos tartunnan saanut objekti havaitaan saapuvassa tai lähtevässä viestissä, Kaspersky-sovellus yrittää poistaa kyseisen objektin tartunnan. Käyttäjä voi lukea viestin, jossa on turvallinen liite. Jos Kaspersky-sovellus ei kuitenkaan kykene poistamaan objektin virustartuntaa, se poistaa objektin. Kaspersky-sovellus lisää tietoja suoritetusta toimenpiteestä viestin aiheeseen: [Viesti on käsitelty] <viestin aihe>.
  • Poista tartunta ja estä, jos tartunnan poisto epäonnistuu. Jos tartunnan saanut objekti havaitaan saapuvassa viestissä, Kaspersky-sovellus yrittää poistaa kyseisen objektin tartunnan. Käyttäjä voi lukea viestin, jossa on turvallinen liite. Jos objektin tartuntaa ei voida poistaa, Kaspersky-sovellus lisää viestin aiheeseen varoituksen. Käyttäjä voi lukea viestin, jossa on alkuperäinen liite. Jos tartunnan saanut objekti havaitaan lähtevässä viestissä, Kaspersky-sovellus yrittää poistaa kyseisen objektin tartunnan. Jos Kaspersky-sovellus ei kykene poistamaan objektin virustartuntaa, se estää viestin lähetyksen ja sähköpostiohjelma näyttää virheviestin.
  • Estä. Jos tartunnan saanut objekti havaitaan saapuvassa viestissä, Kaspersky-sovellus lisää viestin aiheeseen varoituksen. Käyttäjä voi lukea viestin, jossa on alkuperäinen liite. Jos tartunnan saanut objekti havaitaan lähtevässä viestissä, Kaspersky-sovellus estää viestin lähetyksen ja sähköpostiohjelma näyttää virheviestin.

Suojauksen laajuus

Suojauksen laajuus sisältää objektit, jotka komponentti tarkistaa suorituksen aikana: Saapuvat ja lähtevät viestit tai Vain saapuvat viestit.

Tietokoneittesi suojaamiseksi, sinun pitää tarkistaa vain saapuvat viestit. Voit ottaa lähtevien viestien tarkistuksen käyttöön estääksesi tartunnan saaneiden tiedostojen lähetyksen arkistoihin. Voit myös ottaa käyttöön lähtevien viestien tarkistuksen, jos haluat estää tietyn muotoisten tiedostojen, esimerkiksi audio- ja videotiedostojen lähetyksen.

Tarkista POP3-, SMTP-, NNTP- ja IMAP-liikenne

Tämä valintaruutu ottaa käyttöön / poistaa käytöstä Sähköpostin virustorjunnan suorittaman viestien tarkistuksen, kun viestit lähetetään POP3-, SMTP-, NNTP- ja IMAP-protokollilla.

Yhdistä Microsoft Outlook -laajennus

Jos valintaruutu on valittu, POP3-, SMTP-, NNTP- ja IMAP-protokollilla lähetetyt sähköpostiviestit tarkistetaan laajennuksella, joka on integroitu osaksi Microsoft Outlookiin.

Jos sähköposti tarkistetaan Microsoft Outlook -laajennuksella, suositellaan Exchange-välimuistitilan käyttöä. Löydät lisätietoja Cached Exchange -tilasta ja suositukset sen käytöstä Microsoftin tietokannasta.

Heuristinen analyysi

Tekniikka, jolla tunnistetaan uhkat, joita ei voida tunnistaa Kaspersky-sovelluksen tietokantojen nykyisellä versiolla. Sen avulla voit löytää tiedostot, jotka saattavat sisältää tuntemattomia haittaohjelmia tai tunnetun haittaohjelman uusia muunnoksia.

Kun tiedostoja tarkistetaan haittakoodin varalta, heuristinen analysoija suorittaa suoritettavissa tiedostoissa olevat ohjeet. Heuristisen analysoijan suorittamien ohjeiden määrä riippuu tasosta, joka heuristiselle analysoijalle on määritetty. Heuristisen analyysin taso asettaa tasapainon uusien uhkien hakujen perusteellisuuden, järjestelmän resurssien kuormituksen ja heuristiseen analyysiin käytettävän ajan välillä.

Tarkista Microsoft Office -muotoiset liitetiedostot

Tarkistaa Microsoft Office -tiedostot (DOC, DOCX, XLS, PPT ja muut Microsoft-laajennukset). Office-tiedostot sisältävät myös OLE-objekteja. Kaspersky-sovellus tarkistaa office-muotoiset tiedostot, joiden koko on pienempi kuin 1 Mt, huolimatta siitä, onko valintaruutua valittu vai ei.

Tarkista liitetyt arkistot

Skannaa arkistot (kuten ZIP, GZIP, BZIP, RAR, TAR, ARJ, CAB, LHA, JAR ja ICE). Sovellus tarkistaa arkistot sekä tiedostotyypin että muodon perusteella. Arkistoja tarkistaessaan sovellus suorittaa rekursiivisen purkamisen. Näin monitasoisissa arkistoissa olevia uhkia voidaan havaita (arkisto arkiston sisällä).

Älä tarkista arkistoja, jotka ovat suurempia kuin

Jos tämä valintaruutu on valittu, Sähköpostin virustorjunta jättää tarkistuksesta pois viesteihin liitetyt arkistot, joiden koko on määrättyä suurempi. Jos valintaruutua ei ole valittu, Sähköpostin virustorjunta tarkistaa minkä tahansa kokoiset arkistot, jotka on liitetty sähköpostiviesteihin.

Rajoita arkistojen tarkistamiseen käytettäväksi ajaksi

Jos valintaruutu on valittu, sähköpostiviesteihin liitettyjen arkistojen tarkistukseen käytettävä aika rajoitetaan määrättyyn aikaan.

Liitesuodatin

Liitesuodatin ei suodata lähteviä viestejä.

Poista suodatus käytöstä. Jos valitset tämän vaihtoehdon, Sähköpostin virustorjunta ei suodata tiedostoja, jotka on liitetty sähköpostiviesteihin.

Nimeä valittujen tyyppien liitteet uudestaan. Jos valitset tämän vaihtoehdon, Sähköpostin virustorjunta korvaa tietyntyyppisten liitetiedostojen tiedostopäätteen viimeisen kirjaimen alaviivalla (esim. liite.doc_). Näin ollen käyttäjän pitää nimetä tiedosto uudestaan avatakseen sen.

Poista valittujen tyyppien liitteet. Jos valitset tämän vaihtoehdon, Sähköpostin virustorjunta poistaa tietyn tyyppiset tiedostot, jotka on liitetty sähköpostiviesteihin.

Voit määrittää liitetiedostojen tyypit, jotka sinun pitää nimetä uudestaan tai poistaa sähköpostiviesteistä tiedostopeiteluettelossa.

Näiden asetusten avulla voit tehdä seuraavat tehtävät

Sähköpostin virustorjunnan määritys